Nieuws

Pagina 1 van 2 volgende >>>

Maak je eigen babriekleren!

25 augustus 2016 10:41

Maak je eigen babriekleren!

Er is een nieuw product, van RoosProductions, waarmee de bedenksters jonge mensen, die in dit digitale tijdperk opgroeien, weer het plezier te geven van het zelf iets maken met een lapje stof, schaar, naald en draad. Ze kunnen hiermee hun creativiteit, geduld, fijne motoriek en oog-handcoördinatie ontwikkelen.

Met DressYourDoll kunnen kinderen op een eenvoudige en leuke manier zelf modekleren maken voor hun barbie.

De moeilijkheidsgraad, van heel  makkelijk tot moeilijk, wordt aangegeven met een aantal schaartjes (1 schaartje voor makkelijk en geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar tot 4 schaartjes voor moeilijk). De patronen zijn voorgedrukt op een rekbare, niet rafelende stof. Je hoeft enkel te knippen op de rand van het patroon en te naaien op de stippellijntjes. En zo maak je in korte tijd een vlotte modeoutfit voor je eigen barbie of de mannequinpop van Dressyourdoll. De vele leuke prints op de stoffen daagt uit en inspireert.

Kinderen die helemaal de smaak te pakken hebben kunnen hierna zelfs nog bezig met de Haute couture set, hierbij leren ze zelf barbiekleren ontwerpen. Zin om ook je eigen poppenkleertjes te gaan maken? Ga dan leren creëren, ontwerpen, stylen... met DressYourdoll. enkel de catwalk moet je er nog bij verzinnen. Ze zijn vanaf vandaag ook te koop bij de Naaldboetiek in Wijhe.


Maak je eigen plantenhangers!

1 december 2015 11:30

Maak je eigen plantenhangers!

Macramé is een handwerktechniek, verwant aan kant, ze bestaat uit het knopen van draden zodat er een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt. Een aantal knopen die in macramé worden gebruikt zijn: weitasknoop, vierkante knoop, overhandse knoop, Turkse knoop, Cordonknoop, Frivolitéknoop en vriendschapsknoop. De bekendste knoop is de weitasknoop: deze knoop bestaat uit 4 naast elkaar liggende draden, de buitenste draden om de knoop mee te maken, de binnenste draden om de knoop rond te maken. Indien een groter stuk gemaakt wordt, wisselen de buitenste en de binnenste draden na een (beperkt) aantal knopen, de draden worden dan herverdeeld zodat de binnenste draden van de hogere rij nu de bovenste draden zijn. Deze knoop komt ook vaak in een spiraalvorm voor.

Tussen 1960 en 1975 zag je macramé vooral veel verwerkt in plantenhangers en wandkleden (vaak in de vorm van een uil). De afgelopen jaren waren de vriendschapsbandjes heel trendy. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van deze handwerktechniek. Op het moment zijn de plantenhangers weer helemaal in, ook bij o.a. Ikea zie je dat terug. Helemaal gaaf is het natuurlijk als je ze zelf hebt gemaakt. Je kunt dan de kleur en vormgeving aanpassen aan je interieur. Op het internet kun je via google vele voorbeelden van plantenhangers vinden, vaak met de werkwijze erbij. Gebruik wel goed stevig katoenen garen. Een leuk voorbeeld doe ik alvast bij dit artikel.


Armbanden borduren

1 september 2015 11:41

Armbanden borduren

Het borduren schijnt een bezigheid te zijn die de mens al vanaf 3000 v.Chr. bezigt. Het is de kunst van het maken van versieringen met naald en draad op textiel.

Materialen
Vrijwel alle stoffen kunnen gebruikt worden om op te borduren. Welke stof er gebruikt wordt, hangt af van de techniek en de toepassing van het borduurwerk. Zo wordt er veel geborduurd op stramien, linnen, aïda, hardangerstof, beiersbont enz.
Sommige borduurstoffen zijn in verschillende dichtheden te krijgen, hierbij is het aantal draden per centimeter verschillend. Ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, maar de kleuren wit, ivoor en crème zijn standaard. Borduursel wordt zowel als wandversiering, versiering van kleding, kussens en tafelkleden toegepast.

Armbanden
Nieuw is nu het borduren op kunstleren armbanden. Deze armbanden hebben al voorgeperforeerde gaatjes die je voor het borduren moet gebruiken. Erg leuk op deze armbanden zijn de mexicaanse motieven met leuke felle kleuren. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen ontwerp ervoor maken. Je kunt de onderste rij gaatjes ook gebruiken om bedeltjes aan te hangen.
Het is niet moeilijk en je hebt snel resultaat. Op de foto zie je wat voorbeeldjes. Voor de lerenarmbanden en garen kun je natuurlijk bij de Naaldboetiek terecht.


Wij zijn verhuisd

17 februari 2015 12:35

Sinds 1 januari van dit jaar zijn wij te vinden op de Langstraat 45a.

Kom gezellig kijken hoe het is geworden.


Naaldboetiek gaat verhuizen !!

25 juni 2014 15:44

Naaldboetiek gaat verhuizen !!

Beste Klant,

 

Wij schuiven, na 31 december 2014, een paar deurtjes op.

Vanaf 6 januari 2015 vindt u ons dan op nr. 45a in de Langstraat.

 

Wij gaan gewoon lekker door...

 

Vriendelijke groeten,

 

Jacqueline Gruntjes


Pagina 1 van 2 volgende >>>